Naujienos

Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojų vizitas Tokijo užsienio studijų universitete

2023-04-27

2023 m. balandžio 11-23 d. Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto dėstytojos dr. Jurgita Macijauskaitė-Bonda, doc. dr. Laima Anglickienė ir dr. Giedrė Barkauskaitė lankėsi Tokijo užsienio studijų universitete.

Vizito metu skaitytos paskaitos studentams lietuvių etninės kultūros temomis: „Tradicinė lietuvių mityba“, „Kalendoriniai lietuvių papročiai“. Daugiau dėmesio buvo skirta ką tik lietuvių atšvęstai šv. Velykų šventei, studentai susidomėję klausėsi pasakojimų apie skirtingus kiaušinių marginimo būdus bei žaidimus su margučiais, žiūrėjo vaizdo filmą šia tematika. Viešnios dalyvavo pradedančiųjų grupės lietuvių kalbos paskaitose, kur studentai dirbo mažomis grupėmis, jie buvo mokomi lietuvių fonetikos ir taisyklingos tarties. Su lietuvių kalbos ir kultūros dėstytoja dr. Eiko Sakurai ir tarptautinių ryšių koordinatore dr. Yumiko Tatsumi kalbėtasi apie glaudesnį Tokijo užsienio studijų ir Lietuvos universitetų bendradarbiavimą baltistikos srityje, apie studijų plėtojimą.

Balandžio 16 d. dėstytojos lankėsi Lietuvos ambasadoje Japonijoje. Tą dieną čia rinkosi Japonijos lietuvių bendruomenė. Bendruomenės nariams buvo papasakota apie Atvelykio šventę, žaisti bendri žaidimai. Lietuvių bendruomenės vaikams buvo surengtas gražiausių margučių konkursas, margučių ridenimo, nešimo, mėtymo ir kitos varžybos, padedančios nepamiršti lietuviškų tradicijų ir mažuosius bendruomenės narius skatinančios susipažinti ir bendrauti lietuvių kalba.

1  Paskaitoje

VDU dėstytojos su Tokijo užsienio studijų universiteto dėstytojomis Eiko Sakurai ir Yumiko Tatsumi

Nuotraukos J. Macijauskaitės-Bondos, G. Barkauskaitės ir L. Anglickienės

Paskaitoje_1

Paskaitoje

Prie iejimo i universiteta

Prie įėjimo į universitetą

Su Lietuvos ambasadoriumi Aurelijomi Zyku

Su Lietuvos ambasadoriumi Aurelijomi Zyku

Su studentais

Su studentais

Universiteto bibliotekoje

Universiteto bibliotekoje

Vakarone su lietuviu bendruomene

Vakaronė su lietuvių bendruomene

Ambasadoje ridename margucius

Ambasadoje ridename margučius

Šis vizitas buvo projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002) dalis.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti