Naujienos

Kviečia „Literatūros salos 2013“

2013-05-14
Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas drauge su VU Lietuvių literatūros katedra rengia jau aštuntąjį akademinį vasaros seminarą „Literatūros salos 2013“. Jis įvyks 2013 m. liepos 17-19 d. Andrioniškyje, Anykščių r.

Pagrindiniai siūlomi teminiai orientyrai:

- Lietuvos sukilimų tekstai ir figūros
- Maištas literatūroje – būtinybė ar regimybė?
- Sovietmečio literatūra: propaganda, pasipriešinimas, bohema
- Šiuolaikinė literatūra: tarp siautulio, pelno ir meditacijos

Seminare kviečiami dalyvauti visų Lietuvos universitetų BA ir MA pakopų lietuvių literatūros studentai, jų dėstytojai, doktorantai ir literatūros mokslininkai.

Numatoma, kad rytinė dienos dalis bus skiriama dėstytojų ir mokslininkų pranešimams (po 20-30 min.), popietinė – „studentų pievos“ pranešimams (po 10-15 min.)  ir teminėms diskusijoms, o vakarinė – literatūriniams skaitymams, iškyloms po apylinkes.

Planuojama studentų ir dėstytojų diskusija: „Akademinis gyvenimas šiandien: mąstymo laisvės ar konjunktūros terpė?“

Norinčius dalyvauti studentus ir dėstytojus rengėjai kviečia siūlyti savo pranešimus arba registruotis diskusijai (parengti jai pasisakymą). Dalyvių prašoma iš anksto registruotis ir kartu atsiųsti savo siūlomas pranešimų temas arba užsirašyti kaip diskusijos dalyviui iki birželio  17 d. el. paštu ursule@llti.lt.

Nakvynės kaimo turizmo sodyboje  ir maitinimo išlaidos visiems dalyviams padengiamos, tačiau vietų skaičius ribotas. Atvykti dalyviai turės savarankiškai.
Seminaro rengėjai kviečia klausti, rašyti, skambinti renginio koordinatorei Uršulei Gedaitei ursule@llti.lt, tel. 8 640 27873.


grįžti