Naujienos

DOC. DR. JURGOS BIKELIENĖS IR AGNĖS BALZAITĖS VIZITAS VROCLAVO UNIVERISTETE

2023-05-26

2023 m. kovo 24–30 d. projekto „Užsienio Baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ dėstytojos doc. dr. Jurga Trimonytė Bikelienė ir Agnė Balzaitė iš Vytauto Didžiojo universiteto lankėsi Vroclavo universitete. Vroclave buvo skaitytos paskaitos Baltistikos centro studentams: Lietuvos sostinei – Vilniui – 700, Praktinė lietuvių kalba, Skaitmeniniai lietuvių kalbos ištekliai, pristatytas Tautosakos archyvas, naujausios lietuviškų pasakų rinktinės. Taip pat dėstytojos vykdė edukacinę programą – Šv. Velykos, margučių dažymo ypatumai, vedė viktoriną.

Su Vroclavo universiteto Baltistikos centru buvo aptartos tolimesnės galimo bendradarbiavimo galimybės, nauji projektai. Dėstytojos apsilankė bibliotekose, skaityklose, kuriose yra nemažai lietuviškų knygų, mokymo priemonių, dalyvavo parodose bei kitose Baltistikos centrų vykdomose veiklose. Viešnios padovanojo baltistikos centrui iš Lietuvos atvežtas knygas.

vroc1 vroc2

Doc. dr. Jurga Trimonytė Bikelienė ir Agnė Balzaitė Vroclavo universitete

Nuotraukos iš asmeninių Jurgos Trimonytės Bikelienės ir Agnės Balzaitės archyvų

vroc3

 

Šis vizitas buvo projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002) dalis.

esfa  ESFIVP-I-2  svietimo akademija logo


grįžti