Naujienos

PROF. HABIL. DR. INESOS SZULSKOS VIZITAS VILNIAUS UNIVERSITETE

2023-06-15

2023 m. gegužės 24-30 d. Vilniaus universitete stažavosi Varšuvos universiteto Baltistikos skyriaus prof. habil. dr. Inesa Szulska. Vizito metu prof. habil. dr. Inesa Szulska dirbo Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje bei Lietuvos valstybės istorijos archyvo mikrofilmų skaitykloje. Mokslininkė lankėsi parodoje „Felicijos Bortkevičienės epistolinis palikimas Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje“ ir Lietuvos nacionaliniame muziejuje.

Prof. habil. dr. Inesa Szulska taip pat susitiko su projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų bendradarbiavimo skatinimas“ vadove dr. G. Holvoet ir Vilniaus universiteto Polonistikos centro mokslo darbuotoja dr. I. Fedorovič. Tyrėja tolesnių bendrų mokslinių darbų klausimus aptarė su LLTI vyr. mokslo darbuotoja dr. V. Šeina-Vasiliauskiene, su kultūrologu prof. dr. A. Andrijausku kalbėjo apie naujausias jo išleistas knygas. Prof. habil. dr. Inesa Szulska gegužės 29-30 d. dalyvavo tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Miesto kultūros erdvė: baltiškieji naratyvai“, vykusioje Vilniaus universiteto Filologijos fakultete, kur skaitė pranešimą „Vilniaus ir Rygos vaizdiniai M. Jalowieckio atsiminimuose „Na skraju Imperium“ („Imperijos pakraštyje“).

Len_G1

Prof. habil. dr. Inesa Szulska ir dr. G. Holvoet

Nuotraukos iš G. Holvoet asmeninio archyvo

Šis vizitas buvo projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002) dalis.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas


grįžti