Naujienos

Seminaras „Literatūros salos, kultūros archipelagai: baltistika be sienų“

2013-05-24
Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas 2013 m. rugsėjo 13-15 d. kviečia į seminarą „Literatūros salos, kultūros archipelagai: baltistika be sienų“. Tai pernai įvykusio renginio „Literatūros salos: aktualieji baltistikos dėmenys“, skirto baltistinei literatūros problematikai aptarti, tęsinys.

Šiemet plečiamas seminaro probleminis laukas multikultūrinėmis perspektyvomis ir kviečiama dalyvauti įvairių sričių tyrėjus (literatūrologus, kalbininkus, tautosakos ir etnokultūros specialistus, istorikus, antropologus, sociologus, kultūrologus, filosofus, menotyrininkus ir kt.). Iš viso kviečiama 30 dalyvių iš Lietuvos mokslo ir studijų institucijų ir 20 svečių iš užsienio. 

Seminaras yra sudėtinė su Vilniaus universitetu ir kitomis Lietuvos aukštosiomis mokyklomis vykdomo projekto „Lietuva čia ir ten: kalba, mokslas, kultūra, visuomenė“ dalis.

Rengėjai prašo iš anksto apmąstyti pranešimų temas ir iki birželio 30 d. pranešti apie savo dalyvavimą renginio koordinatorei dr. Laurai Laurušaitei el. paštu laura@llti.lt.

Seminare galima dalyvauti ir klausytojo, diskutanto teisėmis be pranešimo.

Seminaro organizatoriai maloniai kviečia registruotis!

Daugiau informacijos: Literaturos salos, kulturos archipelagai_2013_kvietimas


grįžti