Naujienos

VROCLAVO UNIVERSITETE GEGUŽĖS 22–24 DIENOMIS VYKS TARPTAUTINIS LITUANISTŲ KONGRESAS

2017-05-19

2017 metų gegužės 22–24 d. Vroclavo universitete vyks ketvirtasis Tarptautinis Lituanistų kongresas. Kongresą, drauge su Vroclavo universiteto Baltistikos centru, organizuoja Lietuvos edukologijos universitetas. Prie kongreso organizavimo prisideda Europos Sąjungos struktūrinių fondų projektas „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“, kurio vykdytojas yra Vilniaus universitetas, partneriai – Lietuvos edukologijos universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

Pagal projektą, drauge su kitais Lietuvos mokslo ir studijų institucijų darbuotojais, į kongresą vyks: Čekijos Prahos Karolio universiteto, Stokholmo universiteto, Frankfurto nacionalinio universiteto, Baltijos federalinio Imanuelio Kanto universiteto, Sankt Peterburgo valstybinio universiteto, Gruzijos technikos universiteto, Ukrainos Vakarų Černovcų Nacionalinio Jurijaus Fedkovičiaus universiteto ir kitų baltistikos centrų mokslininkai, dėstytojai, studentai.

Tarptautinis Lituanistų kongresas sieja visus, besidominčius Lietuva, lietuvių kalba, kultūra, istorija, politika, lietuvių-lenkų santykiais. Pagrindinės kongreso temos: Algirdo J. Greimo atminimas; 25-osios Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir 20-osios Lenkijos Respublikos Konstitucijos priėmimo metinės; lietuvių kalba ir lyginamoji kalbotyra; kultūra; lietuvių kalbos kultūra; literatūra ir tautosaka; Lietuvos istorija ir lietuvių-lenkų santykiai, politika ir visuomenė; teisė ir konstitucinė sistema.

Kongreso programa

PROJECT THESES_IV International Lithuania Congress (2017)

THESES_IV International Lithuania Congress (2017)

Plačiau apie renginį žr. https://labaswroclaw.wordpress.com/program-rozwoj-wspolpracy-zagranicznych-centrow-baltystycznych-i-litewskich-instytucji-naukowo-edukacyjnych/

            


grįžti