Naujienos

LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS KURSAI VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETE

2017-08-25

Vytauto Didžiojo universitete 2017 m. liepos 17 d. – rugpjūčio 12 d. vyko Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai, kuriuose dalyvavo 33 studentai iš 10 šalių: Čekijos, Lenkijos, Latvijos, Vokietijos, Gruzijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Estijos. Kursai į Kauną sukvietė lietuvių kalbos mokymosi entuziastus, besidominčius ne tik lietuvių kalba, bet ir mūsų šalies kultūra.

1 nuotrauka

Studentai mokosi lietuvių kalbos

Jono Petronio nuotrauka

Noro išmokti kalbą ir susipažinti su kultūra vienijami studentai, suskirstyti į grupes pagal kalbos mokėjimo lygį (nuo A1 iki C1), keturias savaites turtino žodyną, mokėsi lietuvių kalbos gramatikos, dalyvavo diskusijose. Jų laukė ir kultūrinė programa, padėjusi pažinti savitą mūsų krašto kultūrą. Studentai pagilino žinias apie Lietuvos istoriją, identitetą, liaudies šokius, mitybos tradicijas bei šventes, aplankė įdomiausias Kauno bei Lietuvos vietas, šoko lietuviškus šokius, lankėsi muziejuose. Po paskaitų visi norintys dar daugiau laiko praleisti kartu, galėjo dainuoti Vytauto Didžiojo universiteto vasaros mokyklų jungtiniame chore. Didelio susidomėjimo sulaukė tarptautinis vakarėlis su lietuviško folkloro grupe, kur taip pat buvo galima pristatyti savo gimtosios šalies valgius, šokius bei dainas.

Džiugu pastebėti, kad dalis vasaros kursų dalyvių teigė planuojantys tęsti lietuvių kalbos mokymąsi ir į Lietuvą atvažiuoti ilgesniam laikui – semestro trukmės lituanistikos studijoms.

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai vyko pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002)

ESFIVP-I-2 logo  vdu logotipas  esfa

Jono Petronio nuotraukos

LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS KURSAI VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETE

2 nuotrauka

Lietuvių kalbos paskaita

3 nuotrauka

Tarptautinis vakarėlis su lietuviško folkloro grupe

4 nuotrauka

Tarptautiniame vakarėlyje studentės iš Latvijos,

apsirengę savo šalies vėliavos spalvos drabužiais

5 nuotrauka

Lietuvių kalbos ir kultūros kursų studentai dainuoja

jungtiniame vasaros mokyklų chore

 

 


grįžti