Naujienos

Straipsnių rinkinio "Maps of Memory: Trauma, Identity and Exile in Deportation Memoirs from the Baltic States" pristatymas

2013-02-20
Vasario 22 d. 11 val. Vilniaus knygų mugės, vykstančioje Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, forume bus pristatytas Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto leidinys "Maps of Memory: Trauma, Identity and Exile in Deportation Memoirs from the Baltic States" (sudarė Violeta Davoliūtė, Tomas Balkelis).
Straipsnių rinkinys anglų kalba „Atminties žemėlapiai: trauma, tapatybė ir tremtis Baltijos šalių tremtinių prisiminimuose“ skirtas sovietinėms deportacijoms iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos bei jų atminties „sugrįžimui“. Mokslininkai iš Lietuvos, vakarų Europos, Kanados ir JAV tyrinėja įvairialypį tremties paveldą - nuo moterų ir vaikų trėmimų iki tremties muziejų - ir bando naujai pažvelgti į sovietmečio deportacijas per socialinės istorijos, lyčių studijų, kultūrologijos ir postkolonializmo teorijų prizmę. Ši knyga - vienas iš pirmųjų bandymų Baltijos šalių tremčių istoriją pristatyti vakarų skaitytojui bei susieti ją su tarptautiniais istorinių traumų tyrinėjimais.
grįžti