Naujienos

DR. LAUROS LAURUŠAITĖS VIZITAS HELSINKIO UNIVERSITETE

2018-04-30

Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslininkė dr. Laura Laurušaitė balandžio 11-24 d. lankėsi Helsinkio universiteto Humanitarinio fakulteto Kalbų skyriaus Baltistikos centre. Mokslinės komandiruotės metu ji perskaitė paskaitų ciklą „XXI a. lietuvių ir latvių literatūros dominantės“ Helsinkio universiteto lietuvių ir latvių kalbų studijų krypčių BA ir MA studentams.

Informacinėmis, pažintinėmis literatūros paskaitomis siekta apibendrintai studentams pristatyti baltų literatūrų aktualijas, supažindinti suomių auditoriją su lietuvių bei latvių svarbiausiais autoriais, naujausiomis knygomis ir pagrindinėmis tendencijomis. Taip pat vyko diskusijos, kurios lavino studentų šnekamąją lietuvių k. bei literatūros interpretavimo įgūdžius, kūrybinį intelektą ir kritinį mąstymą. Auditorijoje lygintos lietuvių ir latvių šiuolaikinės literatūros, suomių studentai aptarė literatūros supratimo problemas, tikslinosi pateiktą požiūrį į emigraciją, vertimus, domėjosi lietuvių ir latvių literatūros realijomis ir ieškojo paralelių suomių literatūroje.

2-laura  3-laura

Dr. Laura Laurušaitė Helsinkio universitete

BC studento nuotraukos

1-laura

Vizitas vyko pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa  ESFIVP-I-2  logo  LLTI_logo


grįžti