Naujienos

DIALEKTOLOGINĖ BALTISTIKOS CENTRŲ STUDENTŲ EKSPEDICIJA ŽEMAITIJOJE

2019-07-16

Birželio 24–30 d. Plateliuose vyko dialektologinė baltistikos centrų studentų ekspedicija, skirta Žemaitijos regionui, tarmėms, istorijai, etnografijai pažinti, kurią organizavo Vytauto Didžiojo universitetas. Ekspedicijoje po Žemaitiją dalyvavo studentai iš Baltistikos centrų, kurie vykdo savo veiklą Čekijos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Suomijos universitetuose.

Žemaitijoje baltistikos centrų studentai mokėsi dialektologijos, o po paskaitų dalyvavo edukacinėse, kultūrinėse, istorinėse stovyklos programose, daug keliavo. Intensyviai dirbdami, studentai susipažino su Lietuvos etnografiniais regionais, tarmių ypatumais, mokėsi transkripcijos, darė tarminius įrašus.

Į Žemaitiją atvykusiems studentams neišdildomus įspūdžius paliko stovyklos edukacinės programos: su folkloro ansambliu mokėsi žemaitiškų šokių, dainų, žaidimų, kepė duoną, bendravo su žolininkais. Ypač studentai džiaugėsi apsilankymu prie Baltijos jūros. Pasibaigus stovyklai, baltistikos centrų studentams buvo įteikti neformaliojo ugdymo pažymėjimai.

Dialektologinė ekspedicija 1  Dialektologinė ekspedicija 2

Dialektologinė baltistikos centrų studentų ekspedicija

BC studentų nuotraukos

Dialektologinė ekspedicija 3

Dialektologinė ekspedicija 4

Dialektologinė ekspedicija organizuota pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurį įgyvendina Vytauto Didžiojo universitetas drauge su Vilniaus universitetu, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija

 


grįžti