Naujienos

Literatūros salos: literatūra ir aktualieji baltistikos dėmenys

2012-10-17

2012 m. lapkričio 9–11 dienomis Vilniuje, Lietuvių literatūros ir tautosakos institute vyks tarptautinis baltistinis seminaras „Literatūros salos: literatūra ir aktualieji baltistikos dėmenys“.

Renginys skirtas sukviesti literatūrologus baltistus iš daugelio Lietuvos ir užsienio centrų ir konsoliduoti bendroms, kryptingoms nacionalinio, etninio tapatumo studijoms bei aktualizuoti lietuvių literatūros refleksiją ir sklaidą už Lietuvos ribų.

Seminare kviečiame dalyvauti baltistikos programų dėstytojus, studentus, doktorantus. Dėstytojo pranešimo trukmė – iki 30 min., studentų – 10-15 min. Renginio metu bus skaitomi pranešimai, vyks studentų diskusijos, šiuolaikinės literatūros skaitymai, ekskursijos po Vilnių.

Projekte numatyti dalyviai iš Suomijos (Helsinkio), Lenkijos (Varšuvos), Vokietijos (Greifsvaldo), Čekijos (Brno), Estijos (Tartu) ir Italijos (Pizos) Baltistikos centrų – iš viso kviečiame 20 svečių iš užsienio ir 30 dalyvių iš Lietuvos mokslo ir studijų institucijų, kuriose vykdomi baltistikos tyrimai.

10 dalyvių iš kitų Lietuvos miestų bus užtikrintas nemokamas apgyvendinimas. Visų dalyvių maitinimo išlaidos bus padengtos projekto lėšomis.

Prašytume iš anksto apmąstyti pranešimų temas ir pranešti projekto koordinatorei dr. Laurai Laurušaitei el. paštu laura@llti.lt.


grįžti