Naujienos

LIETUVIŲ KALBOS IR KULTŪROS KURSAI VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETE

2019-07-30

Liepos 15 d. Vytauto Didžiojo universitete prasidėjo Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai, kuriuose šiais metais dalyvauja 38 studentai iš 14 šalių: Čekijos, JAV, Estijos, Indijos, Lenkijos, Latvijos, Prancūzijos, Rusijos, Sakartvelo, Suomijos, Švedijos, Ukrainos, Vengrijos ir Vokietijos.

 

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai – tai puiki proga pažinti, pabendrauti, pabūti kartu su žmonėmis iš viso pasaulio ir kartu pramokti lietuvių kalbos ar ją patobulinti. Keturias savaites studentai lietuvių kalbos mokosi suskirstyti į grupes pagal kalbos mokėjimo lygį (nuo A1 iki B2): turtina žodyną, mokosi lietuvių kalbos gramatikos, dalyvauja diskusijose. Jie taip pat turi ir plačią kultūrinę programą, kad galėtų gilinti žinias apie Lietuvos istoriją, literatūrą, liaudies šokių ir dainų tradicijas, lietuvišką kiną, tradicinius amatus, mitybos ypatumus bei šventes, lankyti įdomiausias Kauno bei Lietuvos vietas, muziejus, šokti lietuvių liaudies šokius. Po paskaitų visi norintys dar daugiau laiko praleisti kartu, turi galimybę dainuoti Vytauto Didžiojo universiteto vasaros mokyklų jungtiniame chore. Liepos 23 d. VDU Botanikos sode vyko studentų pamėgtas tarptautinis vakaras su lietuviško folkloro grupe „Sutaras“, kur buvo galima pristatyti savo gimtosios šalies valgius, o po to kartu pašokti ir padainuoti.

Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai vyksta pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa   ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti