Naujienos

DOC. DR. LINOS PLAUŠINAITYTĖS VIZITAS FRANKFURTO PRIE MAINO GOETHĖS UNIVERSITETE

2019-12-05

Lapkričio 11–16 d. Vilniaus universiteto docentė dr. Lina Plaušinaitytė lankėsi Frankfurto prie Maino Goethės universiteto Empirinės kalbotyros institute, kuriame veikia baltistikos ir lituanistikos studijų programa, vadovaujama prof. dr. Jolantos Gelumbeckaitės. Universitete doc. dr. L. Plaušinaitytė skaitė viešą paskaitą apie rankraštinio Jokūbo Brodovskio žodyno metodikos specifiką („Das handschriftliche deutsch-litauische Wörterbuch von Jacob Brodowski – ein lexikographisches Methodensammelsurium des 18. Jhs.“), kurios klausėsi ne vien baltistikos programos studentai ir dėstytojai, bet ir kiti Empirinės kalbotyros instituto darbuotojai bei studentai.

Vizito metu doc. dr. L. Plaušinaitytė susitiko su instituto darbuotojais, dalyvavo seminaruose ir diskusijose. Per pokalbius buvo skirta lietuvių-vokiečių kalbų leksikografijos problemoms ir besimokančiųjų lietuvių kalbos reikmėms pritaikyto žodyno klausimams spręsti. Svarstytos galimybės bendromis jėgomis toliau tęsti ankstesnio projekto metu pradėtą rengti mokomąjį lietuvių-vokiečių kalbų žodynėlį LiDeW.

PLAUS1  PLAUS2

Dr. Lina Plaušinaitytė skaito viešą paskaitą apie rankraštinio Jokūbo Brodovskio žodyno metodikos specifiką

BC studentų nuotraukos

PLAUS3

Vizitas vyko pagal Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002), kurio tikslas – stiprinti lituanistikos (baltistikos) centrus užsienyje, skatinti jų veiklą ir bendradarbiavimą su Lietuvos mokslo ir studijų institucijomis, siekiant gerinti aukštojo mokslo kokybę.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas


grįžti