Naujienos

LIETUVIŲ KALBOS DĖSTYTOJŲ KVALIFIKACIJOS KĖLIMO KURSAI

2020-02-05

Nuo sausio 20 d. Vilniaus universiteto Filologijos fakultete vyko dėstytojų, dėstančių lietuvių kalbą užsienio šalių universitetuose, kvalifikacijos kėlimo kursai. Kursai truko visą savaitę – sausio 20–24 d., juose dalyvavo 34 dėstytojai iš įvairių šalių: Austrijos, Čekijos, Estijos, Indijos, JAV, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Sakartvelo, Suomijos, Švedijos, Ukrainos, Vengrijos ir Vokietijos.

Kursų metu dalyviai praplėtė žinias apie Lietuvos istoriją, nes pagrindinis kursų dėmesys buvo skirtas dviem temoms: partizanams ir žydų istorijai Lietuvoje. Kursų dalyviai sužinojo lietuvių literatūros ir kalbos naujienų, pagilino lietuvių kalbos mokymo metodikos žinias. Taip pat kursų dalyviai dalinosi savo dėstymo patirtimi, kalbėjo apie rūpesčius ir džiaugsmus, diskutavo apie tai, kaip įveikti iškilusius iššūkius. Kursuose paskaitas skaitė gausus būrys Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dėstytojų bei kviestinių lektorių.

Taip pat kursų dalyviai lankėsi Valstybės pažinimo centre, Valdovų rūmuose, žiūrėjo filmą „Nenugalimas“ ir bendravo su jo režisiere A. Zalanskaite, dalyvavo ekskursijoje po buvusias LDK žydų erdves Vilniuje ir Didįjį Vilniaus getą.

kval kursai 2020-3  Kval kursai_2020_

Kvalifikacijos kėlimo kursų dalyviai

Nuotraukos - Edmundo Trumpos

BC dėstytojų kvalifikacijos kėlimo kursai

esfa  ESFIVP-I-2  logo  vu logotipas

Veikla vykdoma pagal projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002“.


grįžti