Naujienos

VDU STUDIJAS BAIGĖ ANTROJI LITUANISTIKOS STUDENTŲ GRUPĖ

2020-02-12

2019–2020 m. m. rudens semestre Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto pasiūlytoje Lituanistikos studijų programoje mokėsi ir studijas sėkmingai pabaigė 22 studentai iš Latvijos, Čekijos, Sakartvelo, Rusijos ir Indijos. Lituanistikos studijų programa buvo sukurta specialiai užsienio studentams, kurie domisi lietuvių kalba ir kultūra.

Iš įvairių šalių atvykusius skirtingų tautybių studentus, kurie savo šalyse mokosi įvairiose studijų programose, Lietuvoje suvienijo siekis išmokti mūsų šalies kalbą, geriau pažinti jos kultūrą ir žmones. Pasirinkusieji vieno semestro 30 ECTS kreditų programą studijavo lietuvių kalbą (A1–B2 lygiais), lietuvių kalbos fonetiką ir akcentologiją, kalbinę komunikaciją, Lietuvos istoriją, lietuvių literatūrą, folklorą, tradicijas ir mitologiją.

Siekdami ne tik gerai išmokti lietuvių kalbą, bet ir geriau pažinti jos žmones ir kultūrą, laisvu nuo studijų metu studentai aktyviai dalyvavo įvairiose universiteto siūlomose veiklose, lankė Kauno miesto renginius, o savaitgaliais siekė „atrasti“ dar nematytus miesto ir šalies kampelius. Universiteto bendruomenė džiaugėsi ir gražiomis šių užsienio studentų iniciatyvomis, pavyzdžiui, jogos kursais, pasiūlytais studentų iš Indijos.

vdu3 vdu4

Studijų baigimo pažymėjimų įteikimo akimirkos

Nuotraukos - Jono Petronio

vdu1 vdu2

vdu5

Lituanistikos studijų programa buvo vykdoma pagal ES SF finansuojamą projektą „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ (Nr. 09.3.1-ESFA-V-709-01-0002).

esfa ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti