Naujienos

LITUANISTIKOS STUDENTŲ PRAKTIKOS VDU

2021-03-04

Vytauto Didžiojo universiteto Humanitarinių mokslų fakultetas jau kelerius metus iš eilės kviečia lituanistikos studentus atlikti praktiką. Siūlomos praktikos – tai galimybė bakalauro, magistro ir doktorantūros programų studentams įgyti įvairių sričių profesinių įgūdžių bei tobulinti kalbos žinias, artimiau susipažinti su Lietuva, susirinkti lituanistinę medžiagą savo tiriamiesiems ir baigiamiesiems darbams. Praktikas kviečiami atlikti projekto „Užsienio baltistikos centrų ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų bendradarbiavimo skatinimas“ partnerinių Baltistikos centrų studentai.

DSC_1635

Bendro pobūdžio nuotrauka

Autorius - Jonas Petronis

2020-2021 m. m. rudens semestre VDU praktiką atliko Latvijos universiteto studentė (doktorantūros studijos) Marija Bebrė ir Vroclavo universiteto studentai (doktorantūros studijos) Marta Statkiewicz, Janas Gerardas Krawicius bei Jacekas Aleksanderis Stasiorczykas. Kaip pažymi savo darbuose skirtingas temas nagrinėjantys doktorantai, projektas suteikė galimybę dirbti Lietuvos bibliotekose ir archyvuose, konsultuotis su įvairių Lietuvos mokslo ir studijų institucijų dėstytojais ir mokslo darbuotojais, dalyvauti Lietuvoje vykusiose konferencijose, seminaruose, simpoziumuose. Šį semestrą VDU praktiką atlieka Vroclavo universiteto studentai Cezarijus Ciszakas (doktorantūros studijos), Iana Dragut (doktorantūros studijos), Marcinas Chmurskis (doktorantūros studijos), Ana Gomza (magistrantūros studijos) ir Pawełas Dariuszas Łaboda (magistrantūros studijos). Jų praktikoms vadovauja Humanitarinių mokslų fakulteto Lituanistikos katedros dėstytoja doc. dr. Jurga Trimonytė-Bikelienė.

Sveikintina, kad per praktikas atliktų tyrimų rezultatai viešinami ir mokslinėse publikacijose. Kviečiame skaityti moksliniame žurnale „Philologia Estonica Tallinnensis“ išspausdintą Vroclavo universiteto doktorantų Jakubo Kubśo ir Aleksandros Michałowska-Kubś straipsnį „Motivation of foreigners to learn the Lithuanian language“ (nuotolinė prieiga: http://publications.tlu.ee/index.php/philologia/article/view/994 ). Studentai tyrimą atliko per praktika VDU 2020 m. Jų praktikoms vadovavo Lituanistikos katedros dėstytoja doc. dr. Laura Kamandulytė-Merfeldienė ir VDU Švietimo akademijos dėstytoja Vilma Leonavičienė.

Kviečiame registruotis į praktikas 2021-2022 m. m. Praktikos trukmė – 4 mėn., suteikiama 12 ECTS kreditų. Praktikos vadovas paskiriamas pagal kiekvieno studento studijų ir mokslinių tyrimų poreikius.  Praktikos pradžia derinama su kiekvienu praktikantu atskirai. Atvykstantiems studentams padengiamos kelionės išlaidos, kas mėnesį mokama stipendija (570 Eur/mėn.). Daugiau apie registraciją žr. https://baltnexus.lt/lt/vykstanti-registracija.

esfa  ESFIVP-I-2  logo  svietimo akademija


grįžti